بانوی نمونه ( قسمت اول)
فاطمه زهرا (س) برای فرزندانش مادری نمونه، برای علی (ع) همسری شایسته و فداکار بود . بیتوقعی حضرت زهرا (س) از همسرش علی (ع) در حدی بود که در طول نه سال زندگی مشترک حتی یک بار تقاضای مادی از همسرش حضرت علی (ع) نکرد!
سرچشمه اسرار حقایق
در گسترهی جهان هستی، مردان بسیار بزرگ و با فضیلتی به وجود آمدهاند که هر یک به عالیترین مرحله کمال و رشد رسیده و راهگشای انسانها در کشاکش زندگی و در فراز و نشیب روزگار گردیدهاند؛ همچون پیامبران الهی و امامان راستین علیهم السلام. ولی در گروه زنان به چنین نمونههای کاملی که بتوانند در زمینه تربیت، پرورش فرزندان، تقوا، کمال، حیاء، دفاع از حق، دفاع از ولایت، عبادت، وارستگی و ایثار سرمشق و الگو باشند، کمتر برمیخوریم؛ زیرا مردان کامل و شایسته فراوانند و زنانی که از هر نظر کامل و وارسته باشند، بسیار اندک .
تنها زنی که در تاریخ اسلام به عنوان مادر امامت و همسر ولایت شناخته شده است، دختر گرامی رسول خدا (ص) حضرت صدیقه کبری و انسیه حورا میباشد. او پرورش یافته مکتب نبوت و رسالت و بزرگ شده کانون توحید و خداشناسی بود.
حضرت صدیقه کبری (س) از مادر والا مقام چون حضرت خدیجه (س) زاده شد و زیر نظر پدری همچون پیامبر اسلام (ص) پرورش یافت که سرور پیامبران و بزرگ مرد جهان بشریت بود.
همسر والا مقام پیامبر اکرم حضرت خدیجه (س) نخستین بانویی بود که اسلام آورد و در سختترین روزهای بحرانی اسلام، به یاری پیامبر (ص) شتافت و نه تنها پیش از همه به آن حضرت ایمان آورد، بلکه ثروت خویش را در راه پیشرفت اسلام و گسترش دعوت به یگانگی حق، نثار کرد و تمام مشکلات ناشی از این رهگذر را به جان خرید .
بنا به نقل مورخان شیعه حضرت فاطمه (س) در سال پنجم بعثت در شهر مکه چشم به جهان گشود(1) و هنوز پنج سال از عمر با برکت ایشان نگذشته بود که در مرگ مادر، گریان و غمگین شد و به سوگ نشست. ولی مهربانیها و عطوفتهای رسول خدا (ص) تا حدی غبار غم و اندوه را از چهره مبارک حضرت زهرا (س) میکاست .
حضرت فاطمه زهرا (س) به جهت تربیت مستقیم پیامبر، گوهر شخصیتش جلوه و درخششی خاص یافت و در همه فضائل و کمالات انسانی نه تنها تمام دختران عصر خود را تحتالشعاع قرار داد بلکه برای همیشه به عنوان بهترین اسوه و تربیتیافته مکتب اسلام برقرار ماند .